Digita on vuoden 2015 kuluessa lanseerannut yhdessä Ylen ja Sanoman kanssa hybridi-tv –palvelun. Palvelut ovat pilottikäytössä ja saatavilla antenni-tv-verkkoon sekä laajakaistaan kytketyn television kautta. Hybridi-tv-palvelu on saavuttanut hyvin nopeasti käyttäjien suosion.
”Palvelun keskeisimpänä etuna on Yle Areenan ja Sanoman Nelonen Median Ruutu –palvelun saaminen television ruudulle yhdellä kaukosäätimen napin painalluksella. Palvelun vakiintunut asema runsaan käyttäjäjoukon keskuudessa on osoitus siitä, että antenni-tv-palvelu kehittyy ja on erittäin kilpailukykyinen jatkossakin”, toteaa Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.
Perinteisen antenni-tv:n ja internetin yhdistävän hybridi-tv:n lisäksi Digita on panostanut viime vuosina teräväpiirtokanavien jakelun kehittämiseen. Digita on investoinut mittavasti siihen, että koko Suomessa päästään haluttaessa nopeasti uuden teknologian piiriin.
Ylen HD-lähetykset päättyvät Digitan antenni-tv-verkossa 1.1.2016
Ylen HD-muotoisten kanavien lähetykset päättyvät Digitan antenni-tv-verkossa 1.1.2016 klo 04:00. Muutos ei vaikuta Ylen peruskanavien eli SD-muotoisten digi-tv-kanavien jakeluun millään tavalla. Ne näkyvät edelleen valtakunnallisessa A-kanavanipussa. Digitan antenniverkossa Ylen koeluontoiset HD-lähetykset käynnistettiin Ylelle veloituksetta Digitan kustannuksella vuonna 2014 ja ne jatkuivat 2015 vuoden loppuun saakka.
”On valitettavaa, että Ylen HD-lähetykset päättyvät Digitan verkossa, mikä hidastanee Suomen DVB-T2-siirtymää ja teräväpiirtolähetyksiin siirtymistä. Digitalla on kuitenkin edelleen vahva tahtotila kehittää antenni-tv-verkon kilpailukykyä ja palvelutarjontaa, kuten se on tehnyt jo aiempien vuosikymmenten aikana”, kertoo Juha-Pekka Weckström. Digitan ensimmäiset HDTV-lähetykset näytettiin jo vuonna 2008 Pekingin olympialaisten aikaan ja DVB-T2-tekniikan lähetyksiä Digita on lähettänyt verkossaan jo 1.5.2012 alkaen.
Digita on saanut säännöllisesti kuluttajakyselyitä lopullisesta DVB-T2-lähetyksiin siirtymisen aikataulusta. Siirtymäaikataulua selvitetään parhaillaan Liikenne- ja viestintäministeriön johdolla. Tietoa selvityksen tuloksista saataneen kevään 2016 aikana. Aikataulua suunniteltaessa joudutaan joka tapauksessa huomioimaan DVB-T-vastaanotinten vielä toistaiseksi suuri määrä suomalaisissa antenni-tv-talouksissa.